Om DVL-Horsens

Hvem er vi?

DVL-Horsens er en lokalafdeling af Dansk Vandrelaug.

Vores hovedformål er at arrangere vandreture i det danske landskab, hvor unge såvel som ældre mødes og deler deres interesse for vandring i naturen.

Vi arrangerer flere typer ture:

Onsdagsture: Hver onsdag kl.10 mødes Dagdriverbanden på Horsens Banegård til en længere travetur og kl. 10.15 De seje Dagdrivere samme sted til en kortere travetur.
Tirsdagsture: Hver tirsdag kl. 19 mødes vi til en rask travetur på 5 – 8 km i et afvekslende område. I vinterperioden fra oktober til marts er det byvandringer, hvor vi mødes på Horsens Banegård. I sommerperioden fra april til september er det vandreture ved Bygholm Sø.
Endagsture: I løbet af året har vi ca. 20 søndagsture. De er ofte mellem 12 og 15 km.

Derudover tilbydes der i vinterperioden ca. 5 indendørs arrangementer som f.eks. filmaftener og andre kulturelle indslag.

Lidt om afdelingens historie

Dansk Vandrelaug oprettede lokalafdelingen i Horsens i 1936, hvor vor DVL-fane blev beslået af DVL’s stifter, Stig Hansen, afdelingens stifter T. Mollerup og urmager Jens P. Nielsen.
Afdelingen har i dag 197 medlemmer, og vi oplever for tiden stigende medlemstilgang.

Dansk Vandrelaug udgiver medlemsbladet “Vandreliv”. Det indeholder spændende artikler om friluftsliv, udstyr og vandreture.
Her annonceres alle DVL-afdelingernes ture og arrangementer, også længere udlandsture. Bladet udkommer 6 gange om året, og sendes til medlemmerne.